سونی و مایکروسافت ، رقابت تنگاتنگی در گیمینگ دارند. در این رقابت گاهی سونی و گاهی مایکروسافت از دیگری پیشی می گیرد.
مایکروسافت در نسل ششم ، نخستین کنسول ایکس باکس را ارائه نمود. ایکس باکس از نظر ویژگی های آنلاین بی نظیر بود. اولین کنسول مایکروسافت دارای ویژگی هایی بود که در آن زمان در کمتر کنسولی وجود داشت. بهره گیری از کابل LAN و تجربه بازی های مولتی پلیر و … از جمله این ویژگی ها بود.
مایکروسافت برای اینکه بتواند طرفدارن پلی استیشن و نینتندو را به خود جذب کند ، نیاز به ارائه بازی های انحصاری داشت. در این راستا برای خرید استودیوهای مختلف و انعقاد قراردادهایی با استودیوهای گوناگون اقدام نمود. شرکت بانجی توسط مایکروسافت خریداری شد و روی پروژه Halo تمرکز نمود.
در راستای رقابت سونی و مایکروسافت ، بازی انحصاری و فوق العاده جذاب Halo توسط مایکروسافت ارائه شد. Halo یک بازی اول شخص است که گیمر در نقش یک سرباز به ایفای نقش می پردازد. پیش از ارائه Halo ، تنها کامپیوترهای خانگی می توانستند بازی های اول شخص را ساپورت کنند. Halo به سبب ویژگی هایی که داشت توانست سکوی پیشرفت ایکس باکس در زمینه گیمینگ شود.
مایکروسافت آمار بالایی از فروش ایکس باکس را رقم زد و به یکباره شمار بالایی از کنسول های ایکس باکس خود را به فروش رساند. برای خرید و اطلاع از قیمت ایکس باکس سری اس ، ایکس باکس سری ایکس و سایر کنسول های ایکس باکس موجود در بازار به وب سایت فروشگاه ستاره بازی ایران ( Psstar.ir ) مراجعه نمایید.
سونی در آن زمان فروش بالایی داشت و تعداد بالایی از کنسول های خود را سالیانه به فروش می رساند. سونی در اوایل ، مایکروسافت را رقیبی برای خود نمی دانست و آن را جدی نگرفت. اما پس از گذشت مدت زمان کوتاهی ، شرایط عوض شد.
بیل گیتس برنامه ریزی خوبی کرده بود و با یک برنامه ریزی همه جانبه برای رقابت با سونی ، پا به میدان گذاشت. بدین منظور برای پیشی گرفتن از سونی ، کنسول جدید خود را سریع تر ارائه نمود. کنسول ایکس باکس 360 ، از پلی استیشن 3 زودتر به بازار ارائه شد. پلی استیشن 3 با قیمت بالایی به بازار عرضه شد. علاوه بر قیمت گذاری بالای ps3 ، طراحی ضعیف و سخت افزار نه چندان قوی از دیگر معایب پلی استیشن 3 بود.
در مقابل مایکروسافت شرایط بهتری را برای ایکس باکس 360 فراهم کرده بود. سرعت بالای بازی ها ، کیفیت بالای اجرای بازی ها ، قیمت مناسب ایکس باکس 360 سبب شد که در رقابت سونی و مایکروسافت در آن زمان ، مایکروسافت برنده شود.
سونی سریعاً اشتباه خود را متوجه شد و تلاش کرد کنترل اوضاع را بدست بگیرد. بدین منظور کنسول های جدیدی را طراحی نمود. بازی های انحصاری متعددی ارائه نمود تا کاربران را جذب کند. برخی از بازی هایی که برای پلی استیشن 3 ارائه گردیده اند ، بسیار محبوب و پرطرفدار هستند.
بازی هایی مانند God of War ، The Last Of و … از جمله این بازی ها هستند. عرضه این بازی ها سروصدای زیادی به پا کرد و گیمرهای زیادی را بر سر شوق آورد. البته در این زمان ، مایکروسافت هم بیکار ننشست و بازی های انحصاری متعددی را ارائه نمود.
در نسل هشتم ، اوضاع به نفع سونی بود. زیرا سونی از ابزار خود به خوبی استفاده نمود و توانست از مایکروسافت پیشی بگیرد. کنسول ایکس باکس وان با قیمت بالایی عرضه شد. این یک اشتباه مایکروسافت در آن زمان بود که نتایج منفی را برای آن رقم زد. بازی هایی که در آن زمان از سوی مایکروسافت ارائه شدند ، کیفیت بالایی نداشتند.
مایکروسافت برای جبران اشتباهات خود اقدامات مختلفی انجام داد. یکی از این اقدامات خرید استودیوهای بزرگ بود. چندین استودیوی بزرگ و معتبر توسط مایکروسافت خریداری شد. ارائه بازی از سوی استودیوهای مختلف ، نتوانست اوضاع را خیلی بهبود ببخشد. به همین دلیل به فکر ایجاد سرویس گیم پس افتادند. سرویس گیم پس ، ایده بسیار خوبی بود و توانست رقابت سونی و مایکروسافت را جذاب تر کند.
بسیاری از بازی های خوب در سرویس گیم پس ارائه گردید. محتواهای بسیار جذابی در سرویس گیم پس قرار گرفتند و نظر کاربران را به خود جلب کردند. مایکروسافت به قدری روی سرویس گیم پس کار کرد تا بتواند آن را برای نسل نهم آماده کند.
بسیاری از بازی های قدیمی و جدید ، در سرویس گیم پس در دسترس قرار گرفت. سرویس گیم پس ، بعد از مدتی برای کامپیوترها و سیستم ابری قابل استفاده شد. یعنی می توان برخی از بازی های سرویس گیم پس را روی ایکس باکس ، رایانه های شخصی ، گوشی های موبایل و تلویزیون های هوشمند اجرا نمود.
برای اینکه رقابت میان سونی و مایکروسافت به نفع مایکروسافت شود ، این کمپانی ( مایکروسافت ) تصمیم جدیدی گرفت. این تصمیم یک اقدام هوشمندانه بود. مایکروسافت تصمیم گرفت به جای اینکه تنها از فروش کنسول درآمد زایی کند ، از فروش نرم افزار هم کسب درآمد کند. از این رو سرویس گیم پس را توسعه داد. درآمدزایی از فروش نرم افزار یک درآمد خالص است. زیرا به هزینه های جانبی احتیاجی ندارد. کسب درآمد از طریق فروش نرم افزار ، از کسب درآمد از طریق فروش سخت افزار راهی آسان تر و پرمنفعت تر است.
در نسل نهم کنسول های ایکس باکس سری ایکس / سری اس و پلی استیشن 5 از سوی این دو کمپانی ارائه گردیدند. هر یک از این کنسول ها از ویژگی ها و امکانات فوق العاده خوبی برخوردار هستند. به طور کلی نمی توان گفت که کنسول ایکس باکس سری ایکس بهتر است یا پلی استیشن 5 ؟ زیرا هر یک ، از جهاتی بر دیگری برتری دارند. شما می توانید این کنسول های بازی را از فروشگاه ستاره بازی ایران خریداری کنید. قیمت ایکس باکس سری ایکس و ps5 ، هر دو با تخفیف های خوبی تعیین شده است.
در حال حاضر سونی قصد حفظ و پیشرفت اکوسیستم خود را دارد. در حالیکه مایکروسافت می خواهد اکوسیستم خود را توسعه دهد.